Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
ryż ciemny 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidor 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
orzechy włoskie 0.5 szklanek
papryka czerwona według uznania
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Dynię umyć, odkroić wierzchnią część, tak jakby przykrywkę. Wyjąć ze środka dyni nasiona i włókniste wnętrze. Natrzeć
dynię od środka przyprawami i
solą. Ugotować
ryż na sypko.
Cebulę,
czosnek i
cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę. Obrać ze skórki
pomidory i również pokroić w ćwiartki. Ugotowany
ryż wymieszać z przygotowanymi warzywami, posiekanym drobno
szczypiorkiem,
orzechami i przyprawami, jeśli farsz jest zbyt suchy, to dolać
wody. Włożyć do środka dyni. Przykryć "pokrywką" i piec w gorącym piekarniku około 45 minut.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: