ßßß Cookit - przepis na Ryba z kapustą

Ryba z kapustą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety rybne 1 kilogramów
sok z cytryny według uznania
kapusta 1 kilogramów
bulion warzywny 0,5 litrów
pomidory 0,5 kilogramów
masło 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
mleko 0,5 szklanek
ser żółty 4 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczona kapustę poszatkować, zalać bulionem warzywnym (może być z kostki) i gotować ok. 30 minut, aż zmięknie. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Wlać mąkę rozprowadzona w pół szklanki wody. Mieszając zagotować, dolać mleko i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę kapusty, następnie filety rybne na przemian z reszta kapusty. Zalać sosem pomidorowym i posypać startym żółtym serem. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać posiekanymi jajkami ugotowanymi na twardo.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Brazylijska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9824/Ryba-z-kapusta-