Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 1 kilogramów
sok z cytryny według uznania
kapusta 1 kilogramów
bulion warzywny 0,5 litrów
pomidory 0,5 kilogramów
masło 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
mleko 0,5 szklanek
ser żółty 4 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczona
kapustę poszatkować, zalać
bulionem warzywnym (może być z kostki) i gotować ok. 30 minut, aż zmięknie. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach
masła. Wlać
mąkę rozprowadzona w pół szklanki
wody. Mieszając zagotować, dolać
mleko i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem. Na dnie ułożyć warstwę
kapusty, następnie
filety rybne na przemian z reszta
kapusty. Zalać
sosem pomidorowym i posypać startym
żółtym serem. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać posiekanymi
jajkami ugotowanymi na twardo.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia BrazylijskaPotrawy z JajPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: