ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety rybne 1 kilogramówsok z cytryny według uznaniakapusta 1 kilogramówbulion warzywny 0,5 litrówpomidory 0,5 kilogramówmasło 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychmleko 0,5 szklanekser żółty 4 łyżek stołowychjajka 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczona kapustę poszatkować, zalać bulionem warzywnym (może być z kostki) i gotować ok. 30 minut, aż zmięknie. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Wlać mąkę rozprowadzona w pół szklanki wody. Mieszając zagotować, dolać mleko i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę kapusty, następnie filety rybne na przemian z reszta kapusty. Zalać sosem pomidorowym i posypać startym żółtym serem. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać posiekanymi jajkami ugotowanymi na twardo.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia BrazylijskaPotrawy z JajPotrawy z RybPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: