Wykonanie
Czerwiec miesiącem szczawiowym, więc i ja coś upichciłam z jego dodatkiem. Nieczęsto używam go w kuchni, bo ma właściwości pobudzające apetyt- co w moim przypadku jest niebezpieczne :) Nie mniej jednak w małych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodził!
Składniki: 1 opakowanie tortilli 3
jaja 3 łyżki
mleka Pęczek szczawiu 5 dag
wędliny 5 dag
sera 1 mięsisty
pomidor
Sól
Pieprz
Majonez (niekoniecznie)
Masło do smażeniaWykonanie:
Jaja roztrzepać w
mleku z
solą,
pieprzem i
startym serem. Dodać pokrojony
pomidor,
wędlinę i dobrze wypłukany, posiekany
szczaw-dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym
maśle usmażyć delikatnie masę szczawiową z jedną porwaną na kawałki tortillą. Na pozostałe 3 płaty tortilli nałożyć farsz i zwinąć w rożki. Podgrzać według opisu na opakowaniu, można podać z
majonezem.