Wykonanie
Postanowiłam ostatnio powrócić do serwowania ryb . Bo to przecież i zdrowo i smacznie i zazwyczaj bardzo szybko. Z wielką ochotą więc wypróbowałam kolejny przepis na
rybę . Zapiekaną z
serem . Smaczną. Ekspresową.
500 g
filetów rybnychpół szklanki
śmietany2 łyżki
soku z cytryny100-150 g
żółtego sera(dałam Red Leicester)łyżeczka
mąki ziemniaczanejłyżka
masłasól i
pieprzNagrzewamy piekarnik do temp 200 st C. Żaroodporne naczynie smarujemy
masłem.
Ser ścieramy na tarce o dużych otworach. W misce ubijamy
śmietanę z
mąką, dodajemy starcy
ser,
sok z cytryny oraz
sól i
pieprz do smaku. Mieszamy.
Rybę kroimy na porcje i układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem
serowym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut. Podajemy natychmiast.Z książeczki Renaty Pacer "Obiad w pół godziny"