ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 200 gramówpomidory 1 kilogramówcebula 3 sztukczosnek 2 ząbkiliść laurowy 1 kostektymianek 1 szczyptaparmezan starty 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniabazylia, listki według uznaniaWykonanie:Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić na kawałki, a oczyszczoną cebulę na plasterki. Wrzucić do rondla dodać zmiażdżony czosnek, liść laurowy, tymianek, sól ipieprz. Pomidory dusić, aż się rozgotują. Przetrzeć przez sito i ponownie dusić na małym ogniu ok. 30 minut.Ugotowany na półtwardo makaron polać sosem pomidorowym i posypać parmezanem. Udekorować świeżą bazylią.Uwagi:Smak sosu można wzbogacić dodając podsmażone na patelni mięso mielone i czerwoną fasolkę z puszki, a dla amatorów jarskiej kuchni świetnym dodatkiem do sosu będzie marchewka i seler starte na jarzynowej tarce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha nie jadłam lepszego!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: