ßßß Cookit - przepis na Zupa szpinakowa z ravioli

Zupa szpinakowa z ravioli

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 0,5 sztuk
por 1 sztuk
szpinak mrożony 200 gramów
ravioli ze szpinakiem 300 gramów
olej 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1,5 litrów
orzechy laskowe 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
listki bazylii według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebule i biała część pora pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku olej i dusić 5 minut, mieszając. dodać szpinak, zalać bulionem i gotować 15 minut. Ostudzona zupę zmiksować i przyprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do zmiksowanej zupy. Posypać posiekanymi orzechami i listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10040/Zupa-szpinakowa-z-ravioli