Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 0,5 sztuk
por 1 sztuk
szpinak mrożony 200 gramówravioli ze
szpinakiem 300 gramów
olej 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1,5 litrów
orzechy laskowe 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznanialistki
bazylii według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę,
pietruszkę i
seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a
cebule i biała część
pora pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku
olej i dusić 5 minut, mieszając. dodać
szpinak, zalać
bulionem i gotować 15 minut. Ostudzona zupę zmiksować i przyprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do zmiksowanej zupy. Posypać posiekanymi
orzechami i listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: