ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukcebula 0,5 sztukpor 1 sztukszpinak mrożony 200 gramówravioli ze szpinakiem 300 gramówolej 1 łyżek stołowychbulion warzywny 1,5 litróworzechy laskowe 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznanialistki bazylii według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebule i biała część pora pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku olej i dusić 5 minut, mieszając. dodać szpinak, zalać bulionem i gotować 15 minut. Ostudzona zupę zmiksować i przyprawić do smaku sola oraz pieprzem.Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do zmiksowanej zupy. Posypać posiekanymi orzechami i listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: