Wykonanie
            W tym 
poście podajemy Wam przepis na 
bulion warzywny, który jest bazą większości naszych zup. Pamiętajcie, że tylko samodzielnie przygotowany 
bulion jest zdrowy i pełen witamin. Ten z kostki to mieszanka niezdrowego tłuszczu i chemii. Dlatego też, zachęcamy Was do przygotowywania 
bulionu samodzielnie. Jeśli wyjdzie wam za dużo, to resztę możecie zamrozić i wykorzystać przy innej zupie.

Do przygotowania 
bulionu potrzeba:-1,5 litra 
wody-2 duże 
marchewki-
seler-1 
pietruszka-1 
cebula-1/3 
pora- czubata łyżka kucharka gold-szczypta 
soli i 
pieprzuSposób przygotowanie zupy:1. Obieramy i myjemy wszystkie warzywa2.Do garnka średniej wielkości wlewamy 
wodę, wrzucamy obrane warzywa potrzebne do 
bulionu i dodajemy kucharek.3.
Bulion gotujemy na małym ogniu przez ok. godzinę, do czasu aż warzywa będą miękkie.4.Przyprawiamy 
solą i 
pieprzem.Smacznego!