Wykonanie
W tym
poście podajemy Wam przepis na
bulion warzywny, który jest bazą większości naszych zup. Pamiętajcie, że tylko samodzielnie przygotowany
bulion jest zdrowy i pełen witamin. Ten z kostki to mieszanka niezdrowego tłuszczu i chemii. Dlatego też, zachęcamy Was do przygotowywania
bulionu samodzielnie. Jeśli wyjdzie wam za dużo, to resztę możecie zamrozić i wykorzystać przy innej zupie.
Do przygotowania
bulionu potrzeba:-1,5 litra
wody-2 duże
marchewki-
seler-1
pietruszka-1
cebula-1/3
pora- czubata łyżka kucharka gold-szczypta
soli i
pieprzuSposób przygotowanie zupy:1. Obieramy i myjemy wszystkie warzywa2.Do garnka średniej wielkości wlewamy
wodę, wrzucamy obrane warzywa potrzebne do
bulionu i dodajemy kucharek.3.
Bulion gotujemy na małym ogniu przez ok. godzinę, do czasu aż warzywa będą miękkie.4.Przyprawiamy
solą i
pieprzem.Smacznego!