ßßß Cookit - przepis na Zupa szczawiowo-szpinakowa

Zupa szczawiowo-szpinakowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
seler 1 sztuk
ziemniak 3 sztuk
szczaw 20 dekagramów
szpinak 80 dekagramów
natka pietruszki 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 0.5 sztuk
Wykonanie:
Obrany seler i ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Warzywa odcedzić, zachowując litr wywaru. Szpinak i szczaw drobno pokroić. W garnku zrumienić masło, dodać szpinak, szczaw i pieprz. Poddusić na wolnym ogniu. Następnie zalać wywarem dodać gałkę muszklatołową i koncentrat pomidorowy. Posolić, przykryc i gotować 15 minut. Przetarte przez sito ziemniaki i seler dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę i pokrojona drobno natkę. Wymieszać.
Uwagi:
Natka pietruszki w pęczku
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1014/Zupa-szczawiowo-szpinakowa