« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler 1 sztukziemniak 3 sztukszczaw 20 dekagramówszpinak 80 dekagramównatka pietruszki 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychśmietana 0.5 szklanekprzecier pomidorowy 1 łyżek stołowychgałka muszkatołowa 0.5 sztukWykonanie:Obrany seler i ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Warzywa odcedzić, zachowując litr wywaru. Szpinak i szczaw drobno pokroić. W garnku zrumienić masło, dodać szpinak, szczaw i pieprz. Poddusić na wolnym ogniu. Następnie zalać wywarem dodać gałkę muszklatołową i koncentrat pomidorowy. Posolić, przykryc i gotować 15 minut. Przetarte przez sito ziemniaki i seler dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę i pokrojona drobno natkę. Wymieszać.Uwagi:Natka pietruszki w pęczkuZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: