Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,75 szklanek
masło 150 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
twarożek 400 gramów
żółtka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cukier 6 łyżek stołowych
wiśnie mrożone 150 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
maki dodać szczyptę
soli oraz miękkie
masło i posiekać. Dodać
cukier,
żółtka i
śmietanę, szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Nadzienie:
wiśnie w rondlu posypać 2 łyżkami
cukru, podlać niewielka ilością
wody i gotować 10 minut, czasem mieszając, aż płyn odparuje. 2
żółtka utrzeć z 2 łyżkami
masła oraz 4 łyżkami
cukru i wymieszać z
twarożkiem. Dodać
wiśnie i wymieszać.Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanka krążki. Na każdym ułożyć łyżeczkę farszu i zlepić. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Ciepłe posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: