ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,75 szklanekmasło 150 gramówśmietana 3 łyżek stołowychżółtka 2 sztukcukier 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptatwarożek 400 gramówżółtka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 6 łyżek stołowychwiśnie mrożone 150 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej maki dodać szczyptę soli oraz miękkie masło i posiekać. Dodać cukier, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Nadzienie: wiśnie w rondlu posypać 2 łyżkami cukru, podlać niewielka ilością wody i gotować 10 minut, czasem mieszając, aż płyn odparuje. 2 żółtka utrzeć z 2 łyżkami masła oraz 4 łyżkami cukru i wymieszać z twarożkiem. Dodać wiśnie i wymieszać.Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanka krążki. Na każdym ułożyć łyżeczkę farszu i zlepić. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Ciepłe posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: