ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopasty pomidorowej 2 łyżek stołowychmałe cebulki 2 sztukocet winny 3 łyżek stołowychbiałe wytrwane wino 3 łyżek stołowychżółtka 3 sztukmargaryna 250 gramówestragon 1 gałązkirozgniecione ziarna białego pieprzu 1/2 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Cebulki obrać i drobno posiekać. Do małego garnka wlać wino, ocet, dodać cebulki,gałązkę estragonu i rozgniecione ziarna pieprzu. Gotować na małymogniu, aż płyn odparuje do 2/3 objętości. Zdjąć z ognia, przecedzić i ponownie wlać do garnka.Garnek wstawićdo naczynia z gorącą wodą, dodać żółtka, odrobinę soli i ubijać trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Nie doprowadzać do wrzenia, aby żółtka sięnie ścięły.Małymi porcjami dodawać margarynę i ubijać, aż cały sos nabierze jednolitej konsystencji.Niektóre przepisy polecają dodanie do sosu liści laurowych, czosnku i tymianku. Pod koniec przygotowywania można dodać świeżo pokrojonyestragon i kilka kropli soku cytrynowego. Pod koniec dodajemy pastę pomidorową.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: