ßßß Cookit - przepis na Kulebiak grzybowy

Kulebiak grzybowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
margaryna 5 łyżek stołowych
cukier 1/2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
kurki 80 dekagramów
Borowiki 20 dekagramów
bułka tarta 6 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, borowiki pokroić w plasterki, kurki ewentualnie na połówki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać grzyby, całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić 25 minut pod przykryciem. Odstawić do wystygnięcia. Do grzybów wsypać tartą bułkę, dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Przygotowanie ciasta:
Mąkę przesiać, dodać margarynę, drugie jajko, śmietanę, cukier, sól i pieprz i zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić. Następnie rozwałkować, posmarować farszem grzybowym na środku przez długość ciasta. Zawinąć ciasto na "bochenek chleba".
Smacznego :)
Uwagi:
Zamiast grzybów leśnych można dodać pieczarki.
Grzyby można pokroić w kostkę.
Można robić małe kulebiaki na podobę w kształcie bagietki.
Surowe można zamrozić.
Autor: amr5
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8141/Kulebiak-grzybowy