Wykonanie
Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z
pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam.


SKŁADNIKICiasto:1/2 kilograma
mąki1
margaryna2 łyżki
cukru1 łyżeczka
solijedno
jajkoFarsz:1/2 kilograma
pieczarek,2
cebuleolej do smażeniaWYKONANIE
Mąkę siekamy z
margaryną , dodajemy
jajko,
śmietanę sól i
cukier.Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na
maśle z pokrojoną w kostkę
cebulką.Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.





Układamy na blaszce smarujemy
jajkiem. Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. J eśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie do Was trafić .