Wykonanie
Dziasiaj kolejny pracowity dzień i na dodatek w natłoku przedświątecznych przygotowań musiałam przygotować swojemu dziecku na szkolną Wigilię coś do barszczyku. Rożki z
pieczarkami to bardzo pyszna przystawka, którą możemy jeść na zimno i na ciepło. Doskonałe na wigilijny stół, są mięciutkie, kruche, rozpływają się w ustach.

SKŁADNIKINa ciasto:1/2 kilograma
mąki1
magaryna2 łyżki
cukru1łyżeczka
solijedno jakoNa frasz:1/2 kilograma
pieczarek, 2
cebuleWYKONANIE
Mąkę siekamy z
margaryną , dodajemy
jajko,
śmietanę sół i
cukier, zagniatamy ciasto.
Pieczarki opłukać ( jak są świeże nie ubieram) posiekać drobniej, podsmażyć na
maśle z pokrojoną w kostkę
cebulką.Z ciasta rozwałkować paski , następnie kwadraty, nakładać farsz, sklejać po skosie.

Piec na blaszce wysmarowanej tłuszczem w temperaturze 200 C ok 10 min.SMACZNEGO