Wykonanie
Smaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem

SKŁADNIKINa ciasto:1/2 kilograma
mąki1
margaryna2 łyżki
cukru1 łyżeczka
solijedno
jajkoNa farsz1/2 kilograma
pieczarek,2
cebuleolej do smażeniaWYKONANIE
Mąkę siekamy z
margaryną , dodajemy
jajko,
śmietanę sól i
cukier. Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na
maśle z pokrojoną w kostkę
cebulką.Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.Układamy na blaszce smaruje
jajkiem.

Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopniSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.