ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorosół z wołowiny 3 i 1/2 szklanekpieczarki 100 gramówjaja 2 sztukmleko 1/2 szklaneknatka pietruszki 1/2 sztuknatka koperku 1/2 sztuksoli 1 szczyptapieprz według uznaniamielona gałka muszkatołowa według uznanialistki trybuli do przybrania według uznaniatłuszcz do wysmarowania formy według uznaniaWykonanie:Roztrzepać jaja i mąkę. Doprawić sofą, pieprzem i gałką muszkatołową. Natkę i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do roztrzepanych jaj. Masę jajeczną wlać do płaskiej, natłuszczonej foremki i pozostawić pod przykryciem w gorącej kąpieli wodnej na małym ogniu przez 30 minut, aż masa się zetnie. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Rosół z wołowiny zagotować i przez 2-3 minuty gotować w nim pieczarki. Masę jajeczną wyjąć z foremki, pokroić na małe kostki i dodać do rosołu. Zupę wlać do filiżanek i podawać przybraną listkami trybuliAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: