Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorosół z
wołowiny 3 i 1/2 szklanek
pieczarki 100 gramów
jaja 2 sztuk
mleko 1/2 szklanek
natka pietruszki 1/2 sztuk
natka koperku 1/2 sztuk
soli 1 szczypta
pieprz według uznaniamielona
gałka muszkatołowa według uznanialistki
trybuli do przybrania według uznaniatłuszcz do wysmarowania formy według uznaniaWykonanie:Roztrzepać
jaja i
mąkę. Doprawić sofą,
pieprzem i
gałką muszkatołową.
Natkę i
koper umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do roztrzepanych jaj. Masę jajeczną wlać do płaskiej, natłuszczonej foremki i pozostawić pod przykryciem w gorącej kąpieli
wodnej na małym ogniu przez 30 minut, aż masa się zetnie.
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Rosół z
wołowiny zagotować i przez 2-3 minuty gotować w nim
pieczarki. Masę jajeczną wyjąć z foremki, pokroić na małe kostki i dodać do rosołu. Zupę wlać do filiżanek i podawać przybraną listkami
trybuliAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: