Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegonieduży
brokuł 1 sztuk
zielony groszek 1 puszka
seler naciowy 3 łodyga
orzechy włoskie według uznania
zielony pieprz marynowany 10 ziarnamarynowany
czosnek 8-10 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowychZąbki
czosnku 2-3 ząbki
musztarda 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Podzielić na różyczki
brokuły, łodygę pokroić w kostkę na 5 minut wrzucić do gotującej, osolonej
wody, a następnie osączyć na sitku. Kiedy ostygnie, dodać odsączony
groszek, drobno pokrojony
seler i marynowany
czosnek, posiekane
orzechy,
zielony pieprz. Wlać do słoika
oliwę i
sok z cytryny( typu twist),dodać
musztardę, przecisnąć przez praskę
czosnek,
przyprawy i potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą.
Sałatkę polać sosem i wymieszaćAutor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!InneSałatkiKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: