ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 1 sztukgroszek konserwowy 1 puszkaseler naciowy 3 łodygaorzechy włoskie 50 gramówpieprz zielony marynowany 10 ziarnaczosnek marynowany 8 - 10 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychczosnek 2 - 3 ząbkimusztarda 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony brokuł podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę. Wrzucić na 5 min do gotującej się osolonej wody, po czym osączyć na sicie. gdy wystygnie przełożyć do półmiska, dodać osączony groszek, drobno pokrojony seler i marynowany czosnek, posiekane orzechy, zielony pieprz.Sos: oliwę i sok z cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, rozdrobniony czosnek, pieprz, sól i zakręcić słoik. Potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą.Polać sałatkę sosem, wymieszać, schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: