ßßß Cookit - przepis na Pieczone ruskie pierogi

Pieczone ruskie pierogi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 100 gramów
serek homogenizowany 50 gramów
żółtka 2 sztuk
twaróg 350 gramów
ziemniaki 750 gramów
cebula 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, odcedzić i lekko ostudzone zmielić razem z twarogiem. Oczyszczona, posiekana cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z twarogiem i ziemniakami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ciasto; z przesianej maki, margaryny, serka homogenizowanego oraz żółtek i szczypty soli zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić je w lodowce.
Z ciasta na posypanej maka stolnicy rozwałkować partiami cienkie placki i szklanką wycinać kółka. Na każde nakładać porcje farszu. Złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Blachę do pieczenia wyścielić pergaminem. Ułożyć na niej pierogi i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Rosyjska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11704/Pieczone-ruskie-pierogi