ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3 szklanekmargaryna 100 gramówserek homogenizowany 50 gramówżółtka 2 sztuktwaróg 350 gramówziemniaki 750 gramówcebula 1 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, odcedzić i lekko ostudzone zmielić razem z twarogiem. Oczyszczona, posiekana cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z twarogiem i ziemniakami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Ciasto; z przesianej maki, margaryny, serka homogenizowanego oraz żółtek i szczypty soli zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić je w lodowce.Z ciasta na posypanej maka stolnicy rozwałkować partiami cienkie placki i szklanką wycinać kółka. Na każde nakładać porcje farszu. Złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Blachę do pieczenia wyścielić pergaminem. Ułożyć na niej pierogi i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia RosyjskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: