ßßß Cookit - przepis na Paluszki półfrancuskie

Paluszki półfrancuskie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
margaryna 20 dekagramów
żółtko 2 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
ser żółty 5 dekagramów
sól według uznania
przyprawy według uznania
białko 2 sztuk
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
Rozetrzeć masło w makutrze, przesiać mąkę. Jaja wybić, oddzielając żółtka od białek. Do masła wlewać po jednym żółtku ucierając. Ubić pianę z białek, wyłożyć na utarte żółtka, dodać mąkę i lekko wymieszać łopatką, aby nie rozbić piany, zważyć. Formować metalową łyżką jak kluski kładzione, gotować krótko na wolnym ogniu, wybrać łyżką cedzakową na talerz.
Uwagi:
Przyprawy: papryka, kminek, czarnuszka, cząber, majeranek, barbecue itp.
Kuchnia Francuska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1165/Paluszki-polfrancuskie