Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
margaryna 20 dekagramów
żółtko 2 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
ser żółty 5 dekagramów
sól według uznania
przyprawy według uznania
białko 2 sztuktłuszcz według uznaniaWykonanie:Rozetrzeć
masło w makutrze, przesiać
mąkę.
Jaja wybić, oddzielając
żółtka od
białek. Do
masła wlewać po jednym
żółtku ucierając. Ubić pianę z
białek, wyłożyć na utarte
żółtka, dodać
mąkę i lekko wymieszać
łopatką, aby nie rozbić piany, zważyć. Formować metalową łyżką jak kluski kładzione, gotować krótko na wolnym ogniu, wybrać łyżką cedzakową na talerz.Uwagi:
Przyprawy:
papryka,
kminek,
czarnuszka, cząber,
majeranek, barbecue itp.Kuchnia FrancuskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: