ßßß Cookit - przepis na Sos boloński

Sos boloński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Sos boloński
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
świeże pomidory 1/2 kilogramów
pieczarki 20 gramów
seler 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pęczek pietruszki 1 sztuk
cebula 2 sztuk
mielone mięso 400 gramów
słonina 50 gramów
sucha kiełbasa 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
oregano według uznania
bazylia według uznania
masło według uznania
Wykonanie:
W naczyniu stop słoninę pokrojoną w drobną kostkę (2-3 minuty). Dodaj pokrojoną cebulę, marchewkę, seler i pietruszkę - praż 2 minuty. Dołóż mięso oraz kiełbasę i praż, dopóki mięso nie będzie miękkie. Świeże pomidory lub rozcieńczony koncentrat pomidorowy przyprawiony do smaku oraz pokrojone grzyby dodaj do mięsa. Kiedy zacznie wrzeć zmniejsz temperaturę i gotuj jeszcze 20 minut.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-29
nie pasuje mi
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5939/Sos-bolonski