Wykonanie
« Powrót  
Sos bolońskiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoświeże
pomidory 1/2 kilogramów
pieczarki 20 gramów
seler 1 sztuk
marchewka 1 sztukpęczek
pietruszki 1 sztuk
cebula 2 sztuk
mielone mięso 400 gramów
słonina 50 gramów
sucha kiełbasa 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
oregano według uznania
bazylia według uznania
masło według uznaniaWykonanie:W naczyniu stop
słoninę pokrojoną w drobną kostkę (2-3 minuty). Dodaj pokrojoną
cebulę,
marchewkę,
seler i
pietruszkę - praż 2 minuty. Dołóż
mięso oraz
kiełbasę i praż, dopóki
mięso nie będzie miękkie. Świeże
pomidory lub rozcieńczony
koncentrat pomidorowy przyprawiony do smaku oraz pokrojone
grzyby dodaj do
mięsa. Kiedy zacznie wrzeć zmniejsz temperaturę i gotuj jeszcze 20 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-29nie pasuje miDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: