Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 1 kilogramów
jajko 1 sztuk
cebula 2 sztuk
bułka czerstwa 2 sztuk
mleko 0.7 szklanek
olej według uznania
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną
wody i dusić 15 min. Następnie osączyć i zemleć.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na
oleju. Do
grzybów dodać
jajo, namoczone w
mleku i mocno odciśnięte
bułki,
pieprz,
sól oraz
cebulkę. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosypać nieco
tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w
tartej bułce. Usmażyć na
oleju na rumiano. Podawać z dowolną surówką.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: