ßßß Cookit - przepis na Rosół domowy

Rosół domowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 30 dekagramów
udko z kurczaka 1 sztuk
włoszczyzna 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 listków
ziele angielskie 3 ziarna
przyprawa w płynie do zup 10 krople
przyprawa jarzynka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mięso umyć,włożyć do garnka,zalać zimną wodą.
Gotować na małym ogniu ok.45 min.
Łyżką cedzakową zebrać szumowiny,wywar posolić i dodać przyprawy.
Warzywa obrać,umyć,cebule zrumienić na blasze lub patelni.
Włoszczyznę i cebule dodać do rosołu,w tym czasie wyjąć udko,gdyż mięso wołowe wymaga dłuższego gotowania,gotować jeszcze 30 min.
Pozostałe mięso wyjąc z garnka,rosół przecedzić na sicie,doprawić do smaku.
Podawać z makaronem,udekorować pokrojoną w plasterki marchewką i posypać natką pietruszki.
Autor: Lusia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Wigilia
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7720/Rosol-domowy