Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 30 dekagramów
udko z kurczaka 1 sztuk
włoszczyzna 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 listków
ziele angielskie 3 ziarna
przyprawa w płynie do zup 10 krople
przyprawa jarzynka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:
Mięso umyć,włożyć do garnka,zalać zimną
wodą.Gotować na małym ogniu ok.45 min.Łyżką cedzakową zebrać szumowiny,
wywar posolić i dodać
przyprawy.Warzywa obrać,umyć,
cebule zrumienić na blasze lub patelni.
Włoszczyznę i
cebule dodać do rosołu,w tym czasie wyjąć udko,gdyż
mięso wołowe wymaga dłuższego gotowania,gotować jeszcze 30 min.Pozostałe
mięso wyjąc z garnka,rosół przecedzić na sicie,doprawić do smaku.Podawać z
makaronem,udekorować pokrojoną w plasterki
marchewką i posypać
natką pietruszki.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWielkanocWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: