Wykonanie
No nie mogłam go nie dodać do posta, no nie i już;]Bardzo lubię tą zupę, choć nie bywa u mnie wybitnie często...a że było na nią zamówienie, no to poszło;pMoże uznacie, że jest to jakaś tam zupa, bez rewelacji, ale ja mam do niej sentyment, więc dziś będzie o niej właśnie.Przygotowanie: około 60 minutKoszt: ok 20 złSkładniki:
udko z kurczakawłoszczyznakasza jęczmienna wiejska
ziele angielskieliść laurowysól,
pieprzkostka knorr3
ziemniakiodrobina
natkiodrobina
koperkuMięso myję, zalewam zimną
wodą i doprowadzam do wrzenia. Pozbywam się farfocli z
mięsa.Dodaję 2
liście laurowe, 3-4 ziarenka
ziela angielskiego.Gotuję
wywar około 15 minut, następnie dodaję umytą, drobno posiekaną
włoszczyznę, kostkę knorra oraz
ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość gotuję około 20 minut na wolnym ogniu.
Kaszę gotuję wedle zaleceń na opakowaniu.Do gotowego
wywaru dodaję ugotowaną
kaszę, mieszam wszystko dokładnie, doprawiam
solą,
pieprzem.