Wykonanie
« Powrót  Krupnik
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza jęczmienna 4 łyżek stołowych
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
przyprawa do zupy według uznania
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukaną
kaszę zalać litrem zimnej
wody (można dodać kostkę
bulionu warzywnego), dodać łyżkę
masła i ugotować do miękkości.Oczyszczoną, pokrojona
włoszczyznę włożyć do drugiego garnka, dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki i wlać 3 szklanki zimnej
wody. Posolić do smaku, dodać
listek laurowy oraz ziarenka ziela i ugotować. Połączyć z
kaszą, dodać
śmietanę wymieszana z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wymieszać i ponownie zagotować. Mieszając doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
przyprawa. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: