Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 1/2 kilogramów
cebula 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
marchew 2 sztuk
bulion 3 szklanek
kasza perłowa 1/3 szklanekmrozony
groszek 1/3 szklanek
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 listków
sól według uznania
sherry 2 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowychWykonanie:Piersi umyć,pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej
oliwie.Zdjąć z patelni.
Cebulę posiekać i dusić na
oliwie po
kurczaku.Dodać pokrojoną w talarki
marchewkę i
seler naciowy.Dodać
oregano,
liść laurowy,doprawić
solą i
pieprzem.Dokładnie wymieszać.Jarzyny przełożyć do niedużego garnka dołożyć
mięso i
kaszę.Wlać
bulion.Gotować
póki kasza nie będzie miękka.Dodać
groszek i
sherry.Gotować jeszcze ok 2 minuty.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: