ßßß Cookit - przepis na Potrawka warzywna

Potrawka warzywna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki małe 500 gramów
kapusta kiszona 800 gramów
papryka kolorowa 2 sztuk
dymka pęczek 1 sztuk
masło sklarowane 1 łyżek stołowych
kiełbasa czosnkowa 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
musztarda ziarnista 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odciśniętą kapustę drobno pokroić, a oczyszczone dymki pokroić na kawałki. Oczyszczoną paprykę też pokroić na kawałki. Przygotowane warzywa podsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku sola i pieprzem. Smażyć jeszcze 10 minut. Odcedzone i ostudzone ziemniaki obrać i pokroić na cząstki, a kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ziemniaki zrumienić na oleju na drugiej patelni, doprawić solą oraz pieprzem, dodać kiełbasę i smażyć kilka minut, przełożyć do kapusty. Warzywa polać śmietaną wymieszaną z musztardą, podawać.
Uwagi:
Do kapusty kiszonej można dodać trochę poszatkowanej surowej kapusty białej lub włoskiej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5043/Potrawka-warzywna