Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki małe 500 gramów
kapusta kiszona 800 gramów
papryka kolorowa 2 sztuk
dymka pęczek 1 sztuk
masło sklarowane 1 łyżek stołowych
kiełbasa czosnkowa 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
musztarda ziarnista 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odciśniętą
kapustę drobno pokroić, a oczyszczone
dymki pokroić na kawałki. Oczyszczoną
paprykę też pokroić na kawałki. Przygotowane warzywa podsmażyć na rozgrzanym
maśle, doprawić do smaku
sola i
pieprzem. Smażyć jeszcze 10 minut. Odcedzone i ostudzone
ziemniaki obrać i pokroić na cząstki, a
kiełbasę pokroić w cienkie plasterki.
Ziemniaki zrumienić na
oleju na drugiej patelni, doprawić
solą oraz
pieprzem, dodać
kiełbasę i smażyć kilka minut, przełożyć do
kapusty. Warzywa polać
śmietaną wymieszaną z
musztardą, podawać.Uwagi:Do
kapusty kiszonej można dodać trochę poszatkowanej surowej
kapusty białej lub włoskiej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: