ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki małe 500 gramówkapusta kiszona 800 gramówpapryka kolorowa 2 sztukdymka pęczek 1 sztukmasło sklarowane 1 łyżek stołowychkiełbasa czosnkowa 150 gramówolej 2 łyżek stołowychmusztarda ziarnista 1 łyżek stołowychśmietana gęsta 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odciśniętą kapustę drobno pokroić, a oczyszczone dymki pokroić na kawałki. Oczyszczoną paprykę też pokroić na kawałki. Przygotowane warzywa podsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku sola i pieprzem. Smażyć jeszcze 10 minut. Odcedzone i ostudzone ziemniaki obrać i pokroić na cząstki, a kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ziemniaki zrumienić na oleju na drugiej patelni, doprawić solą oraz pieprzem, dodać kiełbasę i smażyć kilka minut, przełożyć do kapusty. Warzywa polać śmietaną wymieszaną z musztardą, podawać.Uwagi:Do kapusty kiszonej można dodać trochę poszatkowanej surowej kapusty białej lub włoskiej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: