Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowrzątek 6 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 1 sztuk
jajko na twardo 3 sztukpokrzywa 300 gramów
masło 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 szklanekWykonanie:drobno posiekaną umytą pokrzywę usmażyć na
maśle razem z
cebulą, dodać przesianą
mąkę , 6 szklanek wrzącej
wody , posolić. Kiedy zupa będzie wrzała dodać
mleko i wymieszać.
Jajka i
natkę posiekać , wyłożyć na talerzyki, zlać zupą i gotowe.Uwagi:Zupa może być podawana zarówno na ciepło jak również w formie chłodnika. Zupa ta jest bardzo odżywcza i bogata w składniki odżywcze.Na zupę nadaje się tylko
młoda pokrzywa.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: