ßßß Cookit - przepis na Zupa pokrzywniak

Zupa pokrzywniak

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wrzątek 6 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 1 sztuk
jajko na twardo 3 sztuk
pokrzywa 300 gramów
masło 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
Wykonanie:
drobno posiekaną umytą pokrzywę usmażyć na maśle razem z cebulą, dodać przesianą mąkę , 6 szklanek wrzącej wody , posolić. Kiedy zupa będzie wrzała dodać mleko i wymieszać.
Jajka i natkę posiekać , wyłożyć na talerzyki, zlać zupą i gotowe.
Uwagi:
Zupa może być podawana zarówno na ciepło jak również w formie chłodnika. Zupa ta jest bardzo odżywcza i bogata w składniki odżywcze.
Na zupę nadaje się tylko młoda pokrzywa.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3553/Zupa-pokrzywniak