ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 1 kilogramówborowiki suszone 5 sztukmąka 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukziele angielskie według uznanialiść laurowy 1 sztukśliwki suszone według uznaniamorele suszone według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone grzyby ugotować w tej samej wodzie. Odcedzone pokroić na kawałki, a wywar zachować. Odciśniętą kapustę posiekać i wymieszać z przecedzonym wywarem z grzybów. Dodać listek laurowy oraz 3 ziarenka ziela angielskiego i gotować ok. 40 minut. Wrzucić pokrojone grzyby, kilka suszonych moreli oraz śliwek i gotować jeszcze 15 minut. Oczyszczoną, posiekana cebule przesmażyć na oleju. Wsypać mąkę i zasmażyć, rozprowadzić 3 łyżkami wody i wlać do kapusty. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dusić, aż kapusta zgęstnieje. Można podawać z grochem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: