Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
borowiki suszone 5 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
śliwki suszone według uznania
morele suszone według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone
grzyby ugotować w tej samej wodzie. Odcedzone pokroić na kawałki, a
wywar zachować. Odciśniętą
kapustę posiekać i wymieszać z przecedzonym
wywarem z
grzybów. Dodać
listek laurowy oraz 3 ziarenka
ziela angielskiego i gotować ok. 40 minut. Wrzucić pokrojone
grzyby, kilka
suszonych moreli oraz
śliwek i gotować jeszcze 15 minut. Oczyszczoną, posiekana
cebule przesmażyć na
oleju. Wsypać
mąkę i zasmażyć, rozprowadzić 3 łyżkami
wody i wlać do
kapusty. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i dusić, aż
kapusta zgęstnieje. Można podawać z
grochem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: