Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocomber
barani 1 kilogramówtłuszcz 5 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
woda 3 szklanek
ocet 1 szklanek
liść laurowy 3 sztuk
pieprz ziarnisty 6 sztuk
ziele angielskie 6 sztuk
cebula 1 sztukWykonanie:Zrobić zalewę z podanych składników (
pieprz i
ziele angielskie rozetrzeć).
wodę zagotować z pokrojoną w talarki
cebulą,
solą i przyprawami, a gdy ostygnie, dodać
ocet. Zalać tą zalewą comber na 2-4 dni ; pozostawić w chłodzie. Jeśli zalewa nie przykrywa całego combra, odwracać go codziennie. Wyjęty z zalewy comber osuszyć w ściereczce i natrzeć rozgniecionym z
solą czosnkiem. Oprószyć
mąką obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu (jeśli nie
mieści się, pociąć na kawałki). Wlać 0,5 szklanki
wody i kilka łyżek zalewy, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wlać wymieszaną z
mąką śmietanę i zagotować. Podawać z
buraczkami i
kartoflami.Uwagi:Zalewa: 3 szklanki
wody, 1 szklanka
octu 6-procentowego, 3
listki laurowe, 6 ziaren
pieprzu, 6 ziaren
ziela angielskiego, 1 płaska łyżka
soli, 1 spora
cebulaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: