ßßß Cookit - przepis na Łosoś z wody

Łosoś z wody

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
ziarno pieprzu 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
jajka 2 sztuk
włoszczyzna - mrożona 0,5 sztuk
dzwonki łososia 4 sztuk
Wykonanie:
Wrzucić do garnka włoszczyznę i przyprawy korzenne, wlać litr wody, osolić i gotować ok. 10 min. Następnie włożyć do wywaru dzwonka ryby i gotować je na małym ogniu kolejne 10 min. Ostrożnie wyjąć dzwonka na ogrzany półmisek, polać roztopionym masłem, posypać posiekanymi ugotowanymi na twardo jajkami i koperkiem, udekorować cząstkami cytryny. Porcje ryby można obłożyć warzywami odcedzonymi z wywaru. Podawać z młodymi ziemniakami i sezonową surówką.
Uwagi:
W taki sam sposób można przyrządzić pstrąga, szczupaka, sandacza lub karpia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7128/Losos-z-wody