Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
ziarno
pieprzu 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
jajka 2 sztuk
włoszczyzna - mrożona 0,5 sztuk
dzwonki
łososia 4 sztuk
Wykonanie:
Wrzucić do garnka
włoszczyznę i
przyprawy korzenne, wlać litr
wody, osolić i gotować ok. 10 min. Następnie włożyć do
wywaru dzwonka
ryby i gotować je na małym ogniu kolejne 10 min. Ostrożnie wyjąć dzwonka na ogrzany półmisek, polać roztopionym
masłem, posypać posiekanymi ugotowanymi na twardo
jajkami i
koperkiem, udekorować cząstkami
cytryny. Porcje
ryby można obłożyć warzywami odcedzonymi z
wywaru. Podawać z młodymi
ziemniakami i sezonową surówką.
Uwagi:
W taki sam sposób można przyrządzić
pstrąga,
szczupaka,
sandacza lub
karpia.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: