Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka krupczatka 1 szklanek
śmietana kremówka 1 szklanek
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
Herbata 0,5 szklanek
alkohol 2 łyżek stołowych
cukier puder 0,5 szklanekwrzątek 3 łyżek stołowych
szafran 1 szczyptaWykonanie:Wykonanie ciasta
biszkoptowego: całe
jajka ze szklanką
cukru ubić do białości, powoli wsypać
mąkę i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach na złoty kolor. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Zimne ciasto przeciąć na 2 krążki.
Śmietanę ubić. Zalewę z
owoców zlać do kubka, dodać mocną
herbatę i
alkohol, wymieszać i polać obie połówki ciasta.
Owoce pokroić, wymieszać ze
śmietaną i wyłożyć na spód ciasta, przykryć drugą połówką. Przygotowanie lukru:
szafran wymieszać z wrzątkiem i utrzeć z
cukrem pudrem. Gotowym lukrem posmarować ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: