ßßß Cookit - przepis na Łosoś wędzony z oliwkami

Łosoś wędzony z oliwkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś wędzony 250 gramów
oliwki zielone 50 gramów
ogórek 100 gramów
koperek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
mieszanka suszonych ziół według uznania
cytryna 4 plastry
Wykonanie:
Łososia pokroić w cienkie paski skropić sokiem z cytryny, ogórek pokroić w cienkie plastry, oliwki pokroić w cienki plastry - łososia ułożyć na talerzu, następnie na paskach łososia ułożyć plasterki ogórka i oliwek, posypać świeżym posiekanym koperkiem i posiekaną pietruszką, dodać pieprz, sól, zioła (bazylię, sproszkowane chili, mieszankę ziół włoskich - wg uznania) - plasterki cytryny i kilka listków pietruszki wykorzystać do udekorowania potrawy
Uwagi:
Podawać ze świeżym pieczywem. Łosoś wędzony w plastrach.
Autor: izabelas1
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7334/Losos-wedzony-z-oliwkami