Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony 250 gramów
oliwki zielone 50 gramów
ogórek 100 gramów
koperek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznaniamieszanka suszonych
ziół według uznania
cytryna 4 plastryWykonanie:
Łososia pokroić w cienkie paski skropić
sokiem z cytryny,
ogórek pokroić w cienkie plastry,
oliwki pokroić w cienki plastry -
łososia ułożyć na talerzu, następnie na paskach
łososia ułożyć plasterki
ogórka i
oliwek, posypać świeżym posiekanym
koperkiem i posiekaną
pietruszką, dodać
pieprz,
sól,
zioła (
bazylię, sproszkowane
chili, mieszankę
ziół włoskich - wg uznania) - plasterki
cytryny i kilka listków
pietruszki wykorzystać do udekorowania potrawyUwagi:Podawać ze świeżym
pieczywem.
Łosoś wędzony w plastrach.Autor: izabelas1Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: