Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 80 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
poziomki 300 gramów
cukier według uznania
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier 80 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
owoce osuszyć, część odłożyć do dekoracji.
Żółtka utrzeć z 80g
cukru na puszystą masę , dodać
śmietanę,
mąkę,
proszek do pieczenia oraz
sól i wymieszać na jednolitą masę. Na końcu dodać
białka ubite na sztywno i delikatnie połączyć. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, na złoty kolor. Zimny
biszkopt przekroić bardzo
ostrym nożem na 2 placki. Przełożyć lekko ocukrzonymi
poziomkami, przykryć drugim plackiem. Udekorować
śmietaną ubitą z
cukrem i
cukrem waniliowym oraz odłożonymi
owocami. Można posypać
cukrem pudrem lub starta
czekoladą.Uwagi:
Poziomki można zastąpić
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: żankarData: 2010-08-16mmm... musze spróbować ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: