Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 350 gramów
jajka 5 sztuk
margaryna 6 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.75 szklanek
ser żółty starty 5 łyżek stołowychWykonanie:Dwie łyżki
margaryny rozgrzać w rondlu, włożyć
pieczarki i
natkę, dusić na małym ogniu przez 10 minut ciągle mieszając.Przełożyć
grzyby do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, ostrożnie wbić
jajka.Pozostałą
margarynę stopić, wymieszać z
mąką, wlać powoli
śmietanę i podgrzewać na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Ser wsypać do sosu
śmietankowego, wymieszać i polać
jajka. Wstawić naczynie do gorącego piekarnika, piec przez 15 minut w 200 stopniach. Podawać z
makaronem i surówką.Uwagi:zielona
pietruszka posiekanaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajKomentarze:Autor: wieslawal64Data: 2008-12-09
Dziwna nazwa. O co chodzi z tą niespodzianką?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: