Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 1 kilogramów
oliwa 0,3 szklanek
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć a następnie cienko pokroić. Na patelni rozgrzać połowę
oliwy, wkładać
pieczarki porcjami, lekko podsmażyć i przekładać do rondla. Skropić je
wodą lub
śmietaną, posolić, przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec polać
śmietaną , wymieszać dusić jeszcze kilka minut. Gotowe do konsumpcji.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: