ßßß Cookit - przepis na Pieczarki duszone po warszawsku

Pieczarki duszone po warszawsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 1 kilogramów
oliwa 0,3 szklanek
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć a następnie cienko pokroić. Na patelni rozgrzać połowę oliwy, wkładać pieczarki porcjami, lekko podsmażyć i przekładać do rondla. Skropić je wodą lub śmietaną, posolić, przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec polać śmietaną , wymieszać dusić jeszcze kilka minut. Gotowe do konsumpcji.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4460/Pieczarki-duszone-po-warszawsku