ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 1 kilogramówoliwa 0,3 szklanekśmietana 1 szklaneksól według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć a następnie cienko pokroić. Na patelni rozgrzać połowę oliwy, wkładać pieczarki porcjami, lekko podsmażyć i przekładać do rondla. Skropić je wodą lub śmietaną, posolić, przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec polać śmietaną , wymieszać dusić jeszcze kilka minut. Gotowe do konsumpcji.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: