ßßß Cookit - przepis na Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
drożdże 50 gramów
jajko 2 sztuk
śmietana kwaśna 0.75 szklanek
margaryna 0.75 kostek
sól według uznania
kminek 2 łyżek deserowych
farsz grzybowy według uznania
Wykonanie:
Na stolnicę przesiać mąkę dodać miękką margarynę, jajko, jedno żółtko, drożdże rozrobione śmietaną, śmietanę i sól. Wyrobić ciasto o konsystencji ciasta na pierogi. Rozwałkować na grubość 7 - 8 mm. pokroić w prostokąty o wymiarach 6 x 12 cm. Na środku układać nadzienie w kształcie walca, a potem całość dokładnie zlepić. Pozostawiamy na 15 minut, smarujemy wierzchy białkiem i posypujemy kminkiem. układamy paluchy na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy na jasnozłoty kolor w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3448/Paluchy-drozdzowe