ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówdrożdże 50 gramówjajko 2 sztukśmietana kwaśna 0.75 szklanekmargaryna 0.75 kosteksól według uznaniakminek 2 łyżek deserowychfarsz grzybowy według uznaniaWykonanie:Na stolnicę przesiać mąkę dodać miękką margarynę, jajko, jedno żółtko, drożdże rozrobione śmietaną, śmietanę i sól. Wyrobić ciasto o konsystencji ciasta na pierogi. Rozwałkować na grubość 7 - 8 mm. pokroić w prostokąty o wymiarach 6 x 12 cm. Na środku układać nadzienie w kształcie walca, a potem całość dokładnie zlepić. Pozostawiamy na 15 minut, smarujemy wierzchy białkiem i posypujemy kminkiem. układamy paluchy na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy na jasnozłoty kolor w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: