Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 200 gramów
suszone pomidory w
oliwie 6 - 8 sztuk
ser żółty 150 gramów
salami paprykowe 100 gramów
polędwica sopocka 100 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
musztarda 0,5 łyżek deserowychpesto zielone 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować tak, aby nie był zbyt miękki - al dente. Wystudzić, przełożyć do salaterki.
Suszone pomidory osączyć z zalewy i pokroić w paski. Połowę cienkich plasterków
salami i cienkie plasterki
polędwicy pokroić w cienkie paski, a
ser w cienkie słupki, dodać do
makaronu.Sos: wymieszać
oliwę,
ocet, rozdrobniony
czosnek,
musztardę, pesto,
cukier, odrobinę
soli i
pieprzu.Sosem polać
sałatkę i wymieszać, przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem udekorować zwiniętymi w rożki plasterkami
salami.Uwagi:
Makaron: kokardki lub świderki.
Suszone pomidory można zastąpić po pół strąka czerwonej, zielonej i
żółtej papryki (świeżej lub z zalewy
oliwnej).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30troche nie moje polaczenieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: