ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomakaron 200 gramówsuszone pomidory w oliwie 6 - 8 sztukser żółty 150 gramówsalami paprykowe 100 gramówpolędwica sopocka 100 gramówoliwa 3 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkimusztarda 0,5 łyżek deserowychpesto zielone 1 łyżek deserowychcukier 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować tak, aby nie był zbyt miękki - al dente. Wystudzić, przełożyć do salaterki. Suszone pomidory osączyć z zalewy i pokroić w paski. Połowę cienkich plasterków salami i cienkie plasterki polędwicy pokroić w cienkie paski, a ser w cienkie słupki, dodać do makaronu.Sos: wymieszać oliwę, ocet, rozdrobniony czosnek, musztardę, pesto, cukier, odrobinę soli i pieprzu.Sosem polać sałatkę i wymieszać, przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem udekorować zwiniętymi w rożki plasterkami salami.Uwagi:Makaron: kokardki lub świderki.Suszone pomidory można zastąpić po pół strąka czerwonej, zielonej i żółtej papryki (świeżej lub z zalewy oliwnej).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30troche nie moje polaczenieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: