Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
makaron zielony 200 gramów
pomidory suszone 7 gramów
salami, plastry 100 gramów
kabanosy 100 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
musztarda 0,5 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimną
wodą.
Suszone pomidory osączyć z zalewy i pokroić na paseczki.
Kiełbasę salami pokroić na paski, a
kabanosy na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać i polać dressingiem.Dressing: do słoiczka wlać
oliwę,
ocet, dodać
musztardę,
cukier,
sól i
pieprz. Zakręconym słoiczkiem wstrząsać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: