ßßß Cookit - przepis na Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
marchewka 800 gramów
pietruszka 2 sztuk
bulion 1 litrów
goździki 3 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodać oczyszczone, pokrojone marchewki i pietruszkę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion z kostki, wrzucić goździki i gotować 25 minut. Goździki wyjąć, a zupę zmiksować. Zagęścić mąka wymieszaną w śmietanie, krótko zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Udekorować paseczkami marchewki wyciętymi obieraczką do warzyw.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10572/Zupa-marchewkowa