Składniki:1 duży filet z indykapół marchewkipół pietruszki1 cebulka2 łyżki musztardy chrzanowej1 łyżka musztardy francuskiejkostka wołowa2 łyżki śmietany2 łyżki mąkisól, pieprzSposób przygotowania:1. W rondelku zagotowujemy wodę, kostkę i warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.2. Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na patelni.3. Następnie dodajemy filety do wody z warzywami i gotujemy do miękkości.4. Wyciągamy mięso. W miseczce rozrabiamy obie musztardy, śmietanę i mąkę, dolewamy odrobinę zimnej wody i całość wlewamy do wody i warzyw energicznie przy tym mieszając, by sos uzyskał gładką konsystencję. Z powrotem dodajemy mięso, chwilkę gotujemy.5. Gotowe mięso i sos podałam z ziemniakami oraz sałatkąpieczarkowo-paprykową .SMACZNEGO :)Źródło: Strawberries&Cream