ßßß Cookit - przepis na Filety z indyka w sosie musztardowym

Filety z indyka w sosie musztardowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 duży filet z indyka
pół marchewki
pół pietruszki
1 cebulka
2 łyżki musztardy chrzanowej
1 łyżka musztardy francuskiej
kostka wołowa
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. W rondelku zagotowujemy wodę, kostkę i warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
2. Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na patelni.
3. Następnie dodajemy filety do wody z warzywami i gotujemy do miękkości.
4. Wyciągamy mięso. W miseczce rozrabiamy obie musztardy, śmietanę i mąkę, dolewamy odrobinę zimnej wody i całość wlewamy do wody i warzyw energicznie przy tym mieszając, by sos uzyskał gładką konsystencję. Z powrotem dodajemy mięso, chwilkę gotujemy.
5. Gotowe mięso i sos podałam z ziemniakami oraz sałatką pieczarkowo-paprykową .
SMACZNEGO :)
Źródło: Strawberries&Cream
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/10/filety-z-indyka-w-sosie-musztardowym.html