Wykonanie
Jakiś czas temu dostałam paczkę
makaronów od firmy Bartolini .Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "Tabit" rozpoczęło działalność w 1991 roku w Otwocku pod Warszawą.Może na półkach ciężko znaleźć produkty tej firmy, ale naprawdę warto ich poszukać.Głównym i najważniejszym profilem działalności firmy jest produkcja wysokogatunkowych
makaronów jajecznych opartych na tradycyjnych
polskich recepturach.Można zakupić nawet 6-jajeczny
makaron.
Makarony, które otrzymałam idealnie nadają się do zup.
Zupa pieczarkowa z
makaronem smakowym Bartolini
Bulion warzywny (
seler,
marchew,
pietruszka,
cebula)30dag
pieczarek2
marchewki1
cebula2 łyżki
śmietanyMakaron świderki
sól,
pieprzUgotować
bulion z warzyw (
seler,
marchew,
pietruszka,
cebula).
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, posolić, podsmażyć na
maśle, dodać
cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać do
bulionu. Doprawić
śmietaną,
solą i
pieprzem. Wrzucić
makaron. Gotować do miękkości.