ßßß
 
            
         Bardzo słodka za sprawą 2 głównych składników, jednak jeśli macie ochotę, możecie ją doprawić np. chili :-).Zapraszam!Składniki:600 g marchewek1 duża cebulaok. 700 ml bulionu (maksymalnie można dodać 1 l)skórka starta z 3/4 pomarańczysok z 2 pomarańczysól, pieprzoliwa z oliwekWykonanie:Marchewki obieramy ze skórki, z jednej za pomocą obieraczki do warzyw robimy dekorację czyli cienkie paski. Pozostałe marchewki kroimy na plasterki. Cebulę w piórka i podsmażamy chwilę na odrobinie oliwy.Następnie zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z pomarańczy i gotujemy, aż marchewka będzie miękka.
Bardzo słodka za sprawą 2 głównych składników, jednak jeśli macie ochotę, możecie ją doprawić np. chili :-).Zapraszam!Składniki:600 g marchewek1 duża cebulaok. 700 ml bulionu (maksymalnie można dodać 1 l)skórka starta z 3/4 pomarańczysok z 2 pomarańczysól, pieprzoliwa z oliwekWykonanie:Marchewki obieramy ze skórki, z jednej za pomocą obieraczki do warzyw robimy dekorację czyli cienkie paski. Pozostałe marchewki kroimy na plasterki. Cebulę w piórka i podsmażamy chwilę na odrobinie oliwy.Następnie zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z pomarańczy i gotujemy, aż marchewka będzie miękka. Zupę dokładnie blendujemy, dodajemy sok z pomarańczy i doprawiamy (chociaż bez soli i pieprzu smakuje równie dobrze).Dekorujemy warzywnym spaghetti.Smacznego!
Zupę dokładnie blendujemy, dodajemy sok z pomarańczy i doprawiamy (chociaż bez soli i pieprzu smakuje równie dobrze).Dekorujemy warzywnym spaghetti.Smacznego!