ßßß Cookit - przepis na Zupa młynarza

Zupa młynarza

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 350 gramów
ziemniak 6 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz ziarnisty 2 sztuk
kminek według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
mleko 2 szklanek
jajko 6 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
ocet 3 łyżek stołowych
koperek według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby pokroić na większe kawałki i wraz z pokrojonymi ziemniakami i przyprawami ugotować w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać rozmieszaną z mlekiem i śmietaną mąkę. Ogrzewać mieszając od czasu do czasu, doprowadzić do wrzenia. Dodać ocet, sól i wbić jajka. Gotować jeszcze około 4 minut. Podawać na gorąco, posypując posiekanym koperkiem, jako danie główne.
Uwagi:
Grzyby: koźlarz pomarańczowoczerwony, gołąbki, borowiki
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1001/Zupa-mlynarza