Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 350 gramów
ziemniak 6 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz ziarnisty 2 sztuk
kminek według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
mleko 2 szklanek
jajko 6 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
ocet 3 łyżek stołowych
koperek według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić na większe kawałki i wraz z pokrojonymi
ziemniakami i przyprawami ugotować w osolonej wodzie. Gdy
ziemniaki będą miękkie, dodać rozmieszaną z
mlekiem i
śmietaną mąkę. Ogrzewać mieszając od czasu do czasu, doprowadzić do wrzenia. Dodać
ocet,
sól i wbić
jajka. Gotować jeszcze około 4 minut. Podawać na gorąco, posypując posiekanym
koperkiem, jako danie główne.Uwagi:
Grzyby: koźlarz pomarańczowoczerwony, gołąbki,
borowikiPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: