Wykonanie
« Powrót  LeczoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
kiełbasa swojska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek 2 szczypta
mąka 3 łyżek stołowychWykonanie:
Kiełbasę pokroić w talarki podsmażyć z
cebulą pokrojoną w kostkę.
Cukinie obrać wydrążyć i pokroić w średnią kostkę. Do dużego garnka nalać trochę
wody do tego wsypać
kukurydzę,
paprykę pokrojona w kostkę i zgnieciony
czosnek. Jak zacznie się gotować dołączyć
kiełbasę z
cebulą( bez tłuszczu). Dolać
wody żeby wszystko zakryć i na małym ogniu gotować do miękkości. Zagęścić
wodą z
mąką. Ma być konsystencja zupy. Podawać z
pieczywemAutor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: