ßßß Cookit - przepis na Leczo

Leczo

Wykonanie

« Powrót  
Leczo
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
kiełbasa swojska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek 2 szczypta
mąka 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić w talarki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Cukinie obrać wydrążyć i pokroić w średnią kostkę. Do dużego garnka nalać trochę wody do tego wsypać kukurydzę, paprykę pokrojona w kostkę i zgnieciony czosnek. Jak zacznie się gotować dołączyć kiełbasę z cebulą( bez tłuszczu). Dolać wody żeby wszystko zakryć i na małym ogniu gotować do miękkości. Zagęścić wodą z mąką. Ma być konsystencja zupy. Podawać z pieczywem
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8190/Leczo