ßßß Cookit - przepis na Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciecierzyca konserwowa 1 puszka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 sztuk
jogurt naturalny 100 gramów
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
papryka mielona slodka według uznania
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciecierzycę opłukać na sitku wodą i osączyć. oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z ciecierzycą, sokiem z cytryny oraz jogurtem. Wszystko zmiksować na puree. Mieszając doprawić kminkiem, cukrem, solą oraz pieprzem. Polać oliwą i posypać odrobina mielonej papryki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Turecka
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11047/Pasta-z-ciecierzycy