Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciecierzyca konserwowa 1 puszka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 sztuk
jogurt naturalny 100 gramów
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
papryka mielona slodka według uznania
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ciecierzycę opłukać na sitku
wodą i osączyć. oczyszczony
czosnek rozdrobnić i wymieszać z
ciecierzycą,
sokiem z cytryny oraz
jogurtem. Wszystko zmiksować na puree. Mieszając doprawić
kminkiem,
cukrem,
solą oraz
pieprzem. Polać
oliwą i posypać odrobina mielonej
papryki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: