Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopuree ziemniaczane 600 gramów
filety z ryby morskiej 200 gramów
bułka tarta 150 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
ser żółty 100 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukaną
rybę gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Osuszona drobno posiekać, dodać puree ziemniaczane, połowę
tartej bułki, zeszkloną na
maśle cebulkę, posiekany
koperek,
jajko oraz
żółtko. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i dobrze wyrobić. Z masy uformować podłużne wałeczki, wkładając do środka każdego słupek
żółtego sera. Panierować krokiety w roztrzepanym
jajku i
tartej bułce i smażyć na rumiano na
oleju.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: