ßßß Cookit - przepis na Kapusta z gąskami

Kapusta z gąskami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
gąski zielone 400 gramów
mięso wieprzowe 300 gramów
boczek 100 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki. Oczyszczona cebule drobno posiekać. Oczyszczone większe grzyby pokroić na kawałki. Grubo posiekać kapustę i włożyć do garnka z mięsem, grzybami, marchewką oraz przyprawami. Podlać wodą, przykryć i dusić 20 minut. Pokrojony boczek wytopić na patelni, dodać cebule, oprószyć maka i podsmażyć. Wymieszać z kapusta i zagotować. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10960/Kapusta-z-gaskami