Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramówgąski zielone 400 gramów
mięso wieprzowe 300 gramów
boczek 100 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną
marchewkę pokroić w plasterki. Oczyszczona
cebule drobno posiekać. Oczyszczone większe
grzyby pokroić na kawałki. Grubo posiekać
kapustę i włożyć do garnka z
mięsem,
grzybami,
marchewką oraz przyprawami. Podlać
wodą, przykryć i dusić 20 minut. Pokrojony
boczek wytopić na patelni, dodać
cebule, oprószyć
maka i podsmażyć. Wymieszać z
kapusta i zagotować. Podawać z
ziemniakami lub
kaszą gryczaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: