Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron lasagnette 500 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
kiełbasa biała surowa 300 gramów
wino czerwone 0,5 szklanek
grzyby leśne 400 gramówlistki
oregano 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
pomidory w zalewie 250 gramów
śmietana kremowa 0,5 szklanek
natka pietruszki 0,5 pęczekWykonanie:Oczyszczone
cebule oraz
czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie. Dodać rozdrobnione
mięso z
kiełbasy, mieszając, razem smażyć. Gdy się
mięso zrumieni, mieszając, wlać
wino i podgrzewać, aż całkiem wyparuje.Oczyszczone
grzyby pokroić w paski o podobnej szerokości co
makaron i dorzucić do
kiełbasy. Mieszając, smażyć razem jeszcze 5 minut. Wsypać posiekane
oregano lub łyżeczkę suszonego,
paprykę, pokrojone
pomidory wraz z zalewą i dusić wszystko na niewielkim ogniu tak długo, aż
grzyby będą całkiem miękkie - ok. 40 minut. Sos zaciągnąć
śmietaną.Ugotowany w/g przepisu na opakowaniu, odcedzony
makaron wymieszać z sosem, posypać posiekaną
natką od razu podawać.Uwagi:
Grzyby leśne można zastąpić boczniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: