ßßß Cookit - przepis na Gulasz z dzika

Gulasz z dzika

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso z dzika 500 gramów
cebula 3 sztuk
pomidory 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
wino czerwone 1 szklanek
Wykonanie:
Do naczynia rozgrzanego włóż kawałki mięsa i piecz równo z każdej strony około 5 minut, aż się zrumieni. Zmniejsz temperaturę. Włóż cebule i czosnek, przykryj pokrywką i piecz 15 minut. Po upływie przeznaczonego czasu dodaj pozostałe składniki i piecz kolejne 15 minut. Na koniec wlej czerwone wino i wymieszaj.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5912/Gulasz-z-dzika